• Eco Zorg Farm, duurzame innovatie in de zorg.

  • Living Foods heeft in samenwerking met een grote regionale zorgverlener een Eco Farm project gestart. Met dit nieuwe  concept wordt op een duurzame en innovatieve wijze invulling gegeven aan participatie en leefstijl van cliënten en medewerkers die werken aan een gezondere leefstijl.

    Door volgens het innovatieve Living Foods-concept voedsel biologisch en lokaal te produceren, met de inzet van cliënten, is het mogelijk om producten te telen met een betere smaak, langere bewaartijd en hogere waarden aan inhoudsstoffen. Hier hebben alle cliënten en werknemers baat bij. Allereerst door mee te werken in de tuinen en daarna door het eten van zelf verbouwde groenten. Eén van de eerste tastbare resultaten is de kruidentuin. Aangelegd door de cliënten en met bijna alleen maar hergebruikte materialen. In deze tuin staan reeds de eerste planten en eetbare bloemen. In het voorjaar zal de tuin bol staan van de keukenkruiden en bloemenpracht.

    Ecologisch en innovatief

    In het voorjaar zullen er tunnelkassen worden geplaatst, die de oude, energie slurpende kas vervangen. Ook komt er een kippenfarm, waarmee ook in de bedrijfsrestaurants een heerlijk biologisch eitje geserveerd kan worden. De kippen worden volgens de hoogste normen gehouden qua diervriendelijkheid, hiermee voldoet het concept aan het 3 sterren predicaat voor deze activiteit.

    Deze tuin laat zien dat er prima samengewerkt kan worden door overheid, zorginstellingen en het bedrijfsleven rondom een thema als Leefstijl, deelnemers kunnen hierdoor op een uitdagende en in een inspirerende omgeving werken aan een gezondere leefstijl.

    Zelfvoorzienend

    In tijden van bezuiniging wordt ons wel eens gevraagd of een dergelijk project nu wel passend is. Het produceren van voedsel op eigen bodem levert echter inkoop- en vervoersbesparingen op. Door nu te investeren in dit project verwachten we steeds meer zelfvoorzienend te worden op het gebied van aardappelen, groente en fruit.
    Het duurzaam, biologisch en innovatief werken met cliënten aan het produceren van voedsel sluit daarnaast goed aan bij de aandacht die leefstijl krijgt in de begeleiding van patiënten in de langdurige zorg.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten