Verse pasta met bloemkool.
Verse pasta bloemkool “ Bologniase” (vega of niet)
( 4 personen )
Ingrediënten : 400 gram verse pasta ( basis recept )
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
(125 gr. rundergehakt)
400 gram bloemkool roosjes
50 gram boter
0,5 ltr. Slagroom (kan ook zonder maar dan een theelepel sambal i.p.v.)
eetlepel bieslook
zout nootmuskaat en zwarte peper uit de molen
verse truffel
Bereidingswijze :
Ruim water met20 gr. zout aan de kook brengen ( zonder olie!! )
Bloemkool roosjes blancheren. Gehakt rul bakken in iets olie.
Ondertussen in de boter de ui aanfruiten, knoflook tenen kneuzen en toevoegen, (eventueel gehakt toevoegen) afblussen met de slagroom ( kan ook zonder, dan nu de sambal toevoegen )en tot ½ inkoken.
De pasta ondertussen beetgaar afkoken, in een vergiet laten uitlekken en direct aan de slagroom toevoegen, goed door roeren en de pasta de roomsaus laten binden.
Het vuur onder de pan afzetten, de pasta op smaak maken met zout, nootmuskaat, peper en eventueel geraspte truffel
Serveren in warme diepe borden met geraspte oude kaas.
Recept van Albert Kooy, afkomstig uit de nieuwe Hollande keuken.