Meer informatie aanvragen?
  • Verse pasta met bloemkool.

  • Verse pasta bloemkool “ Bologniase” (vega of niet)

     

    ( 4 personen )

    Ingrediënten        :           400 gram verse pasta ( basis recept )

    1 ui, gesnipperd

    2 tenen knoflook

    (125 gr. rundergehakt)

    400 gram bloemkool roosjes

    50 gram boter

    0,5 ltr. Slagroom (kan ook zonder maar dan een theelepel sambal i.p.v.)

    eetlepel bieslook

    zout nootmuskaat en zwarte peper uit de molen

    verse truffel

    Bereidingswijze   :

    Ruim water met20 gr. zout aan de kook brengen ( zonder olie!! )

    Bloemkool roosjes  blancheren. Gehakt rul bakken in iets olie.

    Ondertussen in de boter de ui aanfruiten, knoflook tenen kneuzen en toevoegen, (eventueel gehakt toevoegen) afblussen met de slagroom ( kan ook zonder, dan nu de sambal toevoegen )en tot ½ inkoken.

    De pasta ondertussen beetgaar afkoken, in een vergiet laten uitlekken en direct aan de slagroom toevoegen, goed door roeren en de pasta de roomsaus laten binden.

    Het vuur onder de pan afzetten, de pasta op smaak maken met zout, nootmuskaat, peper en eventueel geraspte truffel

     

    Serveren in warme diepe borden met geraspte oude kaas.

    Recept van Albert Kooy, afkomstig uit de nieuwe Hollande keuken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten